Vill stoppa Försäkringskassan

Liberalerna kräver att regeringen drar tillbaka uppdraget till Försäkringskassan om att bryta utvecklingen av antalet timmar inom assistansersättningen.

Porträtt av Jan Björklund mot en suddig bakgrund.
Jan Björklund är ordförande för Liberalerna. (Foto: Liberalerna/pressbild)

Liberalerna kräver att regeringen drar tillbaka uppdraget till Försäkringskassan om att bryta utvecklingen av antalet timmar inom assistansersättningen.
I partiets budgetmotion avsätter man en miljard mer än regeringen för att kompensera för effekterna av att uppdraget till Försäkringskassan avbryts.
Uppdraget är tveksamt både i princip och i sak, skriver Liberalerna i motionen. Dels för att Försäkringskassans självständighet är skyddad i grundlagen men också för att den personer i stort behov av stöd riskerar att inte få den hjälp de behöver och har rätt till.

2 svar på ”Vill stoppa Försäkringskassan”

  1. Är så trött på alla diskussioner kring rättigheterna för våra barn som är annorlunda än andra. Har de ingen rätt till ett bra liv? Jag skulle vilja se en politiker leva på de pengarna dessa behövande får klara sig med. Under existensminimum!
    Läste nyss en annan politiker som tycker att funktionshindrade utnyttjar systemet. Blir bara förbannad! Hur är det med alla politikers fantasilöner och fallskärmar?! De producerar inget vettigt och får betalt för allt struntprat. Dra in på deras löner, då sparar staten jättemycket!
    Det är inte kul att ompröva alla FK-beslut vartannat år och behöva bekräfta att man fortfarande är lika funktionshindrad som för 25år sedan…det står ju alla läkarintyg att det är livslångt och bestående! Det är förnedrande att behöva gång på gång bli ifrågasatt!
    Jag blir mörkrädd över all denna idioti.
    Lycka till Jan Björklund!

  2. Vem gör vad hela systemet är ofattbart. Det är inte bara försäkringskassan, det finns andra berörda myndigheter som är duktiga att ge stora riskeringar för att hindra nöd-hjälp till de som är funktionshindrade, men politikerna kanske inte har haft tid hittills att utreda och lösa problemet. Allting beror på vad handläggare anser sig förutom helhets perspektive. Mycket synd och sorglig behandling.

Kommentarer är stängda.