Hårdare regler mot parkeringsfuskare

Högre böter och ett nationellt register för parkeringstillstånd är några förslag från regeringen.

Ett parkeringstillstånd för rörelsehindrad som ligger innanför en framruta i en röd bil.
Parkeringstillstånd för rörelsehindrade utnyttjas av människor som inte själva har rätt till tillstånden. (Foto: Albert Martinsson)

Högre böter och ett nationellt register för parkeringstillstånd är några förslag från regeringen.
De nya reglerna ska läggas fram i höst, rapporterar SVT. Infrastrukturminister Anna Johansson (S) säger att hon hoppas att de nya reglerna ska få effekt mot det fusk med falska eller stulna parkeringstillstånd som förekommer, inte minst i Stockholm.
Ett nationellt register ska bland annat göra det lättare att avslöja stulna parkeringstillstånd. Men fusket med tillstånd från andra länder kräver andra insatser. Regeringen föreslår därför att kommunerna ska få större möjligheter att forsla bort bilar på ägarens bekostnad, skriver SVT.

2 svar på ”Hårdare regler mot parkeringsfuskare”

  1. Jag tycker det är rätt att vi som har en funktionsnedsättning OCH parkeringstillstånd betalar för parkeringsplatsen! Gratis p-plats luktar välgörenhet! Om handikapplatserna kostar så kommer inte fuskarna att ställa sina bilar där.

  2. Det tycker inte jag. Jag skulle inte ha haft en bil utan mitt rörelsehinder. Bil är för mig en absolut nödvändighet för att överhuvudtaget kunna leva. Det är det inte för människor utan rörelsehinder. Kostnad för parkering blir därmed en merutgift som inte behöver finnas.

Kommentarer är stängda.