#2/23 Böcker och krisberedskap

Våren 2023 duggar det tätt med nya böcker som på olika sätt handlar om funktionsnedsättning. Vi möter författarna.

Annika Taeslers andra bok har fått mycket uppmärksamhet under våren. »Krymplingskortet« är en uppgörelse med ett fördomsfullt samhälle där personer med funktionsnedsättning ständigt måste försvara sin existens. I Funktionshinderpolitik berättar hon om reaktionerna på boken och varför hon helst vill bli läst av personer utan funktionsnedsättning.

Identitet och delaktighet är temat för Maria Chölers debutroman. I »Livet som ett mellanting« skildrar hon tillvaron för den som inte riktigt passar in i samhällets kategorier. Ett team som delvis går igen i Gisela Müller-Dahlquists historiska roman »Mot alla odds« som bygger på hennes fars livshistoria.

Dessutom möter vi Margareta Persson som är aktuell med en bok om funktionshinderrörelsens historia. En berättelse som hittills har varit oskriven men som nu har fått form.

Vid sidan om böckerna kan du även läsa om hur fortare jobbar fram inkluderande lösningar för samhällets krisberedskap, arbetstider för personliga assistenter och att allt fler verkar söka stöd hos stiftelser i tider av ekonomisk oro.

ANNONS Ruta med text och en bild. Bilden föreställer ett omslag av tidningen funktionshinderpolitik. Texten lyder: Vill du läsa mer? Bli prenumerant!

Funktionshinderpolitik #2/2023 utkommer 15 maj.