Tillgänglig tåginformation i ny mobilapp

En ny mobilapp samlar information om tågtider, förseningar och spårbyten i tillgängligt format för personer med olika funktionsnedsättningar.

–Appen har tagits fram för att förbättra alternativen för resenärer med olika typer av funktionsnedsättning och ge tillgänglighetsanpassad trafikinformation på ett snabbt och tydligt sätt i telefonen, säger Trafikverkets projektledare Tomas Olovsson i ett pressmeddelande.

I appen »Mina tåg« finns information om alla tågavgångar i Sverige. Förutom avgångs- och ankomsttider finns information om spårnummer, vagnsordning och eventuella förseningar. Kontrasten i appen är anpassad för att fungera bra för synskadade och genom att använda telefonens inbyggda hjälpmedel går det att få innehållet uppläst. 

Informationen i appen kommer från Trafikverket och uppdateras samtidigt som skyltarna på stationen. »Mina tåg« är framför allt framtagen för mobiler, men eftersom att det är en så kallad webapp går det även att besöka den från en dator. 

Här hittar du »Mina tåg«

ANNONS Ruta med text och en bild. Bilden föreställer ett omslag av tidningen funktionshinderpolitik. Texten lyder: Vill du läsa mer? Bli prenumerant!