Söker digitala jobblösningar

Nya digitala möjligheter kan riva hinder på arbets­marknaden, tror Post- och tele­styrelsen och utmanar landets innovatörer.

Porträttfoto av en kvinna mot grå bakgrund.
Susanne Severin-Tedborn jobbar med innovationstävlingen hos PTS. (Foto:PTS)

Nya digitala möjligheter kan riva hinder på arbets­marknaden, tror Post- och tele­styrelsen och utmanar landets innovatörer.
Post- och telestyrelsen (PTS) har en lång tradition av att anordna innovationstävlingar för att hitta nya lösningar som ger personer med funktionsnedsättning tillgång till användbara och nytänkande digitala tjänster. Årets tävling är den fjortonde i ordningen och ar fokus inställt på att göra arbetslivet tillgängligt för alla.
– Vi tror att digitaliseringen innebär stora möjligheter att hitta innovativa lösningar som kan öka tillgången till en bredare arbetsmarknad och underlätta både för de som söker jobb och de som söker arbetskraft, säger Susanne Severin Tedborn på PTS.
Det kan handla om lösningar som underlättar matchning mellan arbetssökande och arbetsgivare, men också om stöd till individer att upptäcka sina styrkor och förmågor i förhållande till olika jobb.
– Vi vill bidra till att det blir lättare att se kompetensen istället för olika hinder. Lösningarna som kommer fram ska underlätta för många och vi uppmuntrar att man utgår utifrån universell utformning.
Ett problem i många rekryteringsprocesser är att funktionsnedsättningen ofta får för stort fokus, säger Severin Tedborn.
– Det kan göra att man kanske inte hittar rätt kompetens eller matchning och där tror vi att digitala lösningar kan hjälpa till. Det är inte allt, men kan bidra med en viktig del.
Fakta Tävlingen
Vinnande företag kan få upp till två miljoner kronor i finansiering för utveckling av sin innovation. Dessutom erbjuds de stöd från experter och kurser i sälj och marknadsföring.
15 juni är sista dagen att anmäla bidrag.
Läs mer hos PTS.