Snart är första numret här!

Nu är det äntligen dags att få presentera första numret av Funktionshinderpolitik. Fullpackat med läsning om pengar, rättigheter och tillgänglighet.

Omslaget till Funktionshinderpolitik 1-2015. Elisabet Söderberg fotograferad av Marc Femenia
Omslaget till Funktionshinderpolitik #1/2015. Elisabet Söderberg fotograferad av Marc Femenia.

Pengar och rättigheter är ett bärande tema i första numret av Funktionshinderpolitik. Vad är prislappen på dina rättigheter? Och vad händer när allt fler ifrågasätter kostnaderna för grundläggande stöd och tillgänglighet? Vi går på djupet och benar upp hur samhället egentligen fungerar.
Behöver vi ett nytt kontrakt mellan staten och medborgaren? Ja, tycker Jonas Franksson och organsationen Stil som vill se en ny ordning för att garantera individens rättigheter i den svenska svenska välfärdsstaten. I Funktionshinderpolitik vänder och vrider vi på idéen som både kallas utopiskt och visionär.
Vi möter också Elisabet Söderberg som i sin avhandling analyserar hur unga med nedsatt rörelseförmåga väljer väg i yrkeslivet. Trots att många anpassar sig till förväntningarna från skola, föräldrar och myndigheter är viljan att bjuda motstånd stark.
Dessutom ställer vi frågan hur funktionshinderrörelsen bör bygga vidare på framgången med torsdagsaktionen, vi tar reda på varför assistanshundar kan bli en del av det kommunala hjälpmedelssortimentet och konstaterar att många vill anmäla otillgänglig kollektivtrafik.
Utgivningsdag för Funktionshinderpolitik #1/2015 är 4 februari.
Missa inte något nummer: Prenumerera idag!
Du vet väl att du kan köpa Funktionshinderpolitik som PDF-tidning? Besök vår shop hos Buy and read ›