Hallå där…

Astrid Steen, ordförande i Unga rörelsehindrade i Göteborg som i morgon intar scenen i Hans Sjöbergs nya pjäs ”Alla har fel”.

Scenbild från Alla har fel. Personer står och tittar och en pekar.
”Alla har fel” beskrivs som en resa i en ond, absurd och underbar värld. Foto: Titti Tindvall

Porträtt på Astrid Steen
Astrid Steen

Astrid Steen, ordförande i Unga rörelsehindrade i Göteborg som i morgon intar scenen i Hans Sjöbergs nya pjäs ”Alla har fel”.
”Alla har fel” beskrivs som en föreställning om en ond, absurd och underbar värld. Med inspiration från teaterworkshops, med bland andra medlemmar i Unga rörelsehindrade i Göteborg, har Hans Sjöberg skrivit manus till föreställningen som består av både teater och filmade scener.
Vad gör du i föreställningen?
– Jag är med och gör två biroller. En brukare som vill klaga på problem med färdtjänsten och som har erfarenhet av att myndigheter inte alltid är så trevliga. I den sista scenen, som är inspirerad av Romeo och Julia, spelar jag en elak syster i en av familjerna.
Vad handlar ”Alla har fel” om?
– Det handlar mycket om att lyfta fram motsatser och visa på andra perspektiv. Jag hoppas att publiken ska ta till sig budskapet att saker kan se annorlunda ut och att föreställningen får dem att tänka efter.
Varför har ni i Unga rörelsehindrade valt att jobba med teater?
– Det är ett bra sätt att få ut politiska frågor på ett lite roligare sätt. Föreställningen innefattar ju tillgänglighet, LSS och andra frågor som vi jobbar med.
”Alla har fel” är skriven och regisserad av Hans Sjöberg. Totalt medverkar 20 skådespelare, såväl med som utan funktionsnedsättning. Premiären sker 8 mars, i Dalheimers hus i Göteborg.

1 svar på ”Hallå där…”

Kommentarer är stängda.