#2/20: Coronakris, idrott och elbilar

Effekter i coronakrisens spår, bristfällig elbilsladdning och nya vägar till idrott och fysisk aktivitet.

Omslaget till Funktionshinderpolitik 2-2020 föreställer en andningsmask som ligger uppen på en rubriken »Virala effekter«.

Coronakrisen har dominerat fullständigt under våren. I takt med att smitta, sjukdom och död spridit sig i samhället har vi snabbt fått ställa om våra vanor och beteenden. I det här numret av Funktionshinderpolitik gör vi ett försök att fånga några utsnitt av den pågående pandemins effekter. Du kan bland annat läsa om hur några DHR-avdelningar hanterar den nya situationen och om hur krisen satt igång en ny debatt om prioriteringar inom vård och omsorg. 

Dessutom sipprar krisen in på flera andra sätt. Bland annat skriver vi om några digitala lösningar som kan vara användbara tider av social distansering. 

En annan effekt av krisen syns inom idrotten. Paralympics I Tokyo skulle bli årets stora parasportfest där mer än 4000 elitidrottare från 160 länder skulle göra upp om medaljerna i 22 olika idrotter. Nu blir det inte så. Men idrott handlar ju om mer än elitsport. Vi kollar in några satsningar på en större bredd inom idrotten.

Därtill kollar vi hur förutsättningarna ser för att att ladda en elbil, om man använder rullstol. Och så pratar vi med två personer som vill bli ny förbundsordförande i DHR.  

ANNONS Ruta med text och en bild. Bilden föreställer ett omslag av tidningen funktionshinderpolitik. Texten lyder: Vill du läsa mer? Bli prenumerant!

Funktionshinderpolitik #2/2020 når prenumeranterna 20 maj. Numret finns även att läsa som e-tidning här.