#4/19: Assistans, skidåkning och svenska gränser

Sista numret för 2019 tar upp allt från den ekoniska situationen för landets assistansanordnare till klimatbonus och funktionell skidåkning.

Omslag till Funktionshinderpolitik 4-2019. En man i röd t-shirt står mot en gul bakgrund och håller ut höger hand. Huvudrubriken är Han utmanar svenska gränser. Julius Ntobuah vill förbättra villkoren för nyanlända.
Julius Ntobuah frontar nya numret av Funktionshinderpolitik. Han är fotograferad av Thron Ullberg.

Årets sista nummer av Funktionshinderpolitik tar upp några aktuella frågor som rör den personliga assistansen. Vi tittar bland annat på hur den ekonomiska situation en för assistansanordnarna ser ut och vilka konsekvenser den pågående utvecklingen kan få för användarna. 

I en längre intervju får vi möta Julius Ntobuah som är initiativtagare till projektet Disabled Refugees Welcome. Han berättar om sin upplevelse av att komma till Sverige som flykting med funktionsnedsättning och om hur han vill hjälpa andra i samma situation att hitta rätt i sitt möte med det svenska samhället. 

Dessutom tittar vi närmare på reglerna för klimatbonus till anpassade elbilar och kollar in möjligheterna att åka skidor inför den kommande vintersäsongen.

Detta och mer därtill hittar du. Funktionshinderpolitik 4/2019 som utkommer 20 november. Är du prenumerant kan du även läsa tidning som e-tidning.

ANNONS Ruta med text och en bild. Bilden föreställer ett omslag av tidningen funktionshinderpolitik. Texten lyder: Vill du läsa mer? Bli prenumerant!

Läs Funktionshinderpolitik som e-tidning