#4/21 Demokrati, dans och delaktighet

Att kunna lägga sin röst är grundläggande i en demokrati. Men demokratisk delaktighet handlar om mer än så. I nya numret blickar vi bakåt mot historien och pratar politisk inkludering här och nu.

Det har gått hundra år sedan kvinnor fick rätt att delat i allmänna val i Sverige. Jubileet har uppmärksammats stort under flera år och har kulminerat under hösten. Men samtidigt är bilden av Sverige som en hundraårig demokrati inte helt skarp i kanterna. Alla var inte inkluderande i den allmänna rösträtten 1921 och det skulle dröja länge innan så vara fallet. Vi fördjupar oss i politisk delaktighet och ställer frågan hur demokratin kan bli tillgänglig på allvar.

Vi möter även dansaren Karin Delén som under många år kämpat för att ta plats på scenen. I dagarna är hon aktuell med ett eget solo som har växt fram hemma i köket under pandemin. I vår intervju berättar hon om vägen till dansen och behovet av förebilder för nya generationer dansare med nedsatt rörelseförmåga.

Dessutom tittar vi närmare på hur staten tar hänsyn till tillgänglighet vid offentlig upphandling. Nya regler ställer högre krav på hållbarhet vilket öppnar för att fler tvingas ta hänsyn till tillgänglighet när upphandlingsmiljarderna ska användas.

Funktionshinderpolitik #4/21 utkommer 21 november. Läs den som E-tidning här.

ANNONS Ruta med text och en bild. Bilden föreställer ett omslag av tidningen funktionshinderpolitik. Texten lyder: Vill du läsa mer? Bli prenumerant!