#3/20: Nytänkare, framåtblickar och avslut

Vad kan en ideell organisation lära av näringslivets entreprenörer? Och vilka effekter får coronakrisen i plånboken? Två frågor som adresseras i nya numret av Funktionshinderpolitik.

Omslaget till Funktionshinderpolitik 3. En kvinna sitter i en manuell rullstol. I knät har hon en liten luddig hund. Huvudrubriken är Ideell entreprenör.
Pia Hammargren, ordförande och initiativtagare till den ideella föreningen Funkibator och hennes hund Folke är på omslaget till Funktionshinderpolitik #3/20. Hon är fotograferad av Thron Ullberg.

Vad kan en ideell organisation för personer med funktionsnedsättning lära av näringslivets entreprenörer och affärsutvecklare? I nya numret reser Funktionshinderpolitik till Växjö för att träffa Pia Hammargren som på lite drygt tio år byggd upp en föreningskoncern med fokus på sociala affärsidéer och »kulhetsfaktorn«.

Vi undersöker också vilka effekter coronakrisen kan få i plånboken om man har funktionsnedsättning. Arbete, pensioner, ersättningar och omsorgen är alla områden som påverkas när samhället hanterar smitta och sjukdom. Därtill noterar vi att det fortfarande finns personer som missar rätten till bostadstillägg.

I oktober är det dags för DHRs förbundsmöte. Vi intervjuar avgående förbundsordföranden Rasmus Isaksson och tittar lite närmare på de frågor som det digitala mötet har att ta ställning till.

Funktionshinderpolitik #3/2020 når prenumeranterna 21 september. Numret finns också att läsa som e-tidning.

ANNONS Ruta med text och en bild. Bilden föreställer ett omslag av tidningen funktionshinderpolitik. Texten lyder: Vill du läsa mer? Bli prenumerant!