#1/23 Comeback, jubileum och rullstolskolor

DHR fyller 100 och Jesper Odelberg är tillbaka på scenen. Vårnumret av Funktionshinderpolitik uppmärksammar även brosten på rullstolsskolor.

I slutet av april äntrar komikern och sångaren Jesper Odelberg åter scenen efter några års frånvaro. Turnén, som han gör tillsammans med 100-års jubilerande DHR startar i Gävle och tar sig sedan norrut. I Funktionshinderpolitiks senaste nummer kan de läsa om Jesper Odelbergs karriär och hans tuffa väg tillbaka till scenen. 

Dessutom träffar vi DHR:s förbundsordförande Åsa Strahlemo för att höra om hur DHR ska fira hundra år och hur organisationen ska ta sig an framtidens utmaningar. 

I Göteborg hälsar vi på en nystartad rullstolsskola för att få veta mer om körteknik och vikten att att känna sitt hjälpmedel. Vi pratar också med nestorn på området, Åke Norsten, som konstaterar att allt för få erbjuds utbildning i rullstolskola. 

Funktionshinderpolitik #1/2023 utkommer 28 februari

ANNONS Ruta med text och en bild. Bilden föreställer ett omslag av tidningen funktionshinderpolitik. Texten lyder: Vill du läsa mer? Bli prenumerant!