#1/21 Sex, dans och historiska oförätter

I nya numret av Funktionshinderpolitik möter du musikern Tim Palm och kan läsa om hur Sverige kan be om ursäkt för övergreppen på institutionerna.

När blir det intima politik?`Frågan ställer vi i årets första nummer. Vi pratar med forskaren Mikael Mery Karlsson vars avhandling går på djupet med funktionshinderrörelsens förhållande till frågan om sexualitet och intimitet genom åren. Acceptansen för sexuella rättigheter har tagit några steg framåt, men samtidigt stryper samhället möjligheten att leva ett liv som andra.

Vi tittar även närmare på några av de historiska övertramp som staten utsatt människor med funktionsnedsättning för på 1900-talets institutioner. Är det dags att staten säger förlåt? Och hur ska en ursäkt i så fall levereras?

Artisten och musikproducenten DJ Arthro, eller Tim Palm som han heter i folkbokföringen, har många järn i elden. När han inte rattar fram nya låtar i studion, spelar han live med sin egenkonstruerade rigg som gör det möjligt för honom att leverera den musik som dansgolvet kräver. I en längre intervju berättar han om teknikutveckling, improvisation och planerar för framtiden.

Detta och mycket mer i Funktionshinderpolitik 1/21 som kommer ut 1 mars.

ANNONS Ruta med text och en bild. Bilden föreställer ett omslag av tidningen funktionshinderpolitik. Texten lyder: Vill du läsa mer? Bli prenumerant!