#1/20:Uppdrag framtid

Hjälpmedel, tågresor och offerkoftor.

Omslaget till Funktionshinderpolitik 1/20. Hanna Öfors sitter i en röd sammetsfåtölj som står på ett magentafärgat golv. På huvudet har hon en hatt vars bruna färg matchar hennes grova men eleganta kängor.
Hanna Öfors på omslaget till Funktionshinderpolitik #1/20. Hon är fotograferad av Thron Ullberg.

Att få koll på hur avgifter och kostander för hjälpmedel ser ut i Sverige är inte det enklaste. Taxor och regelverk skiljer sig åt mellan olika regioner och kommuner och den statliga styrningen är begränsad. Samtidigt letar hårt pressade vårdsystem efter nya intäkter. Funktionshinderpolitik granskar utvecklingen i nya numret.

Vi också tittar närmare på utvecklingen av uppkopplade rullstolar och ställer frågan om vad som händer när hjälpmedlen går sönder.

Dessutom möter vi Unga rörelsehindrades nya ordförande Hanna Öfors som berättar om sina planer för organisationen och varför hon vill ta av funktionshinderrörelsen offerkoftan.

Beställ en prenumeration

ANNONS Ruta med text och en bild. Bilden föreställer ett omslag av tidningen funktionshinderpolitik. Texten lyder: Vill du läsa mer? Bli prenumerant!

Är du ressugen kan du med fördel läsa om hur det funkar att ta tåget ut från Sverige och ner mot kontinenten. Vi levererar praktiska tips och erfarenheter för tågresan i Europa.

Funktionshinderpolitik #1/20 utkommer 2 mars.

Här kan du läsa e-tidningen