Funktionshinderpolitik är mer än assistans och färdtjänst. I en ny podcast diskuterar Hanna Öfors vardagliga ämnen ur ett funktionshinderperspektiv.
– A tt göra podd var ett infall jag fick när jag satt på tunnelbanan. Jag hade funderat fram och tillbaka hur vi skulle nå ut till vår målgrupp och tänkte att podd är ett bra sätt att få spridning och är ett medium som folk tar till sig och som dessutom känns ganska modernt.
Med Parametern podd vill Unga rörelsehindrade Stockholm i första hand nå sin vanliga målgrupp, det vill säga personer med nedsatt rörelseförmåga som är yngre än 32 år, men man hoppas också att anslaget ska nå ut bredare.
Premiären avlöpte i våras och sedan dess har det blivit fem avsnitt som avhandlat allt från mode och uteliv till mänskliga rättigheter och sex och samlevnad
– Det är viktigt att vi talar om alla möjliga frågor. Idag är det så mycket som handlar om assistans eller färdtjänst, där vill vi bredda diskussionen. Vi finns överallt och vi är en väldigt heterogen grupp. Därför är varje fråga som är intressant för någon annan också intressant ur ett funktionshinderperspektiv.
Förhoppningen är att podden ska väcka diskussion och skapa medvetenhet hos lyssnarna om olika frågor. Därifrån hoppas man sedan kunna bygga engagemang. Att föra ut föreningens budskap är visserligen en viktig aspekt men
– Först och främst tittar vi på om vi kan få med intressanta gäster och hur vi kan skapa en vinkel som ger en intressant podd. Vi ser det inte som ett problem om någon vi intervjuar har en annan åsikt än föreningen. Det är snarare en spännande utmaning och det blir ofta en bättre diskussion om inte alla håller med varandra.
› Här hittar du Parametern podd
Poddar om vardagsfrågor
Funktionshinderpolitik är mer än assistans och färdtjänst. I en ny podcast diskuterar Hanna Öfors vardagliga ämnen ur ett funktionshinderperspektiv.