Lockar nya medlemmar med padel

Med en satsning på idrott vill DHR i Helsingborg bredda verksamheten och hitta nya medlemmar.

– Utbudet av handikappidrott i Helsingborg har varit dåligt och det har varit jättesvårt att nå ut till personer. Därför känner vi att vi behöver gå in från DHR,  säger Henrik Andersson, ordförande i DHR Helsingborg. 

Inom ramen för ett projekt som den lokala funktionshinderrörelsen driver har DHR-avdelningen under början av året genomfört veckoliga prova-på-dagar i Olympiahallen. Där får intresserade testa på allt från boccia och golf till padel och bordtennis. Sammanlagt blir det tio prova-på-tillfällen fram till mitten av mars. 

– Målsättningen är att vi efter det ska kunna driva en liten idrottsverksamhet och därigenom få nya medlemmar, säger Henrik Andersson. 

Redan finns en grupp inom avdelningen som spelar boccia, en sport som Henrik Andersson själv har ägnat sig åt under 40 års tid. Idag tävlar han inte längre men avdelningen har flera aktiva spelare på nationell nivå.

ANNONS Ruta med text och en bild. Bilden föreställer ett omslag av tidningen funktionshinderpolitik. Texten lyder: Vill du läsa mer? Bli prenumerant!

Planen är att komplettera boccian med ytterligare någon eller några idrotter, berättar Henrik Andersson och avslöjar att padel ligger bra till. Han hoppas också kunna utveckla ett samarbete med vanliga idrottsföreningar för att göra det möjligt för fler att kunna delta i de idrotter de är intresserad av. 

Och även om alla är välkomna till idrottssatsningen hoppas Henrik Andersson framför allt kunna locka fler unga till verksamheten.  

– Idag är medelåldern i avdelningen hög och det är svårt att rekrytera nya medlemmar. Genom idrotten hoppas vi kunna titta nya medlemmar som kan vara med och stärka avdelningen. Kan vi fortsätta att ha ett bra samarbete med LSS-verksamheten och skolorna så tror jag absolut att det ska fungera. 

Fungera mera

Lokalt projekt som drivs av samarbetsorganisation DHS i samarbete med bland annat DHR och kommunen. Syftet är att få fler att hitta till idrotten genom ett brett utbud av olika aktiviteter.
Varje söndag fram till 13 mars genomför DHR i Helsingborg prova-på-tillfällen där deltagarna får testa olika idrotter.